ساخت ایستگاه راه‌آهن بستان‌آباد با الهام از سبک آذری/ ایستگاه راه‌آهن بستان‌آباد مرکز گردشگری - اوجان نیوز | ojan news

مدیرکل ساخت ساختمان‌های راه‌آهن، بنادر و فرودگاه‌ها از افتتاح ایستگاه راه‌آهن بستان‌آباد در جریان سفر رئیس جمهوری به استان آذربایجان شرقی خبر داد و گفت: استفاده از فناوری‌های نوین در ساخت ایستگاه بستان‌آباد باعث شده که معماری این ایستگاه پایدار و همگام با محیط زیست باشد.

حسین بهجو در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی با اشاره به معماری ایستگاه بستان‌آباد واقع در مسیر راه‌آهن میانه-بستان‌آباد-تبریز که طی روزهای آتی با حضور رئیس جمهوری افتتاح می‌شود، اظهار داشت: ایستگاه راه‌آهن بستان‌آباد از معماری ساده‌ و الهام گرفته از سبک آذری (معماری تک ایوانی) است.

وی افزود: در طراحی ایستگاه راه‌آهن بستان‌آباد، سقف و ایوان قوسی شکل ساخته شده است که از همین الگو برای احداث پل عبوری راه‌آهن از فراز اتوبان زنجان-تبریز استفاده شده است که البته همخوانی مطلوبی با سایر بناهای داخل شهر تبریز دارد.

مدیرکل ساخت ساختمان‌ راه‌آهن، بنادر و فرودگاه‌های شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل ونقل کشور با اشاره به فناوری به روزی که در ساخت ایستگاه راه‌آهن بستان‌آباد به کار رفته شده است، گفت: در طراحی و ساخت این ایستگاه از «خرپاهای سه بعدی فضایی» و مصالح نوین برای پوشش سالن مسافری استفاده شده است. در عین حال ایستگاه به شکلی طراحی شده که مصرف آب، برق و انرژی به شدت کاهش می‌یابد و ضمن تصفیه فاضلاب از آب تمیز آن برای آبیاری فضای سبز محوطه ایستگاه استفاده می‌شود.

بهجو تصریح کرد: به کارگیری این فناوری‌ها در ایستگاه بستان‌آباد باعث شده که معماری ایستگاه، پایدار و همگام با محیط زیست باشد.

وی با اشاره به شرایط توپوگرافی خاص و اختلاف سطوح در مسیر ریلی میانه-بستان‌آباد-تبریز خاطرنشان کرد: این اختلاف سطوح، ایستگاه راه‌آهن بستان‌آباد را به یک مرکز گردشگری شاخص در فضای شهری تبدیل کرده است که قابل مقایسه با هیچ یک از بناهای شهر بستان آباد نیست. همچنین تنوع رنگ‌ها، سنگ‌ها و حجم‌ها باعث شده که ایستگاه بستان‌آباد به یک بنای شکیل تبدیل شود که امیدواریم برای مردم لحظات خاطره انگیزی ثبت کند.

مدیرکل ساخت ساختمان‌ راه‌آهن، بنادر و فرودگاه‌های شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل ونقل کشور یادآور شد: مساحت ساختمان اصلی راه آهن بستان آباد ۱۸۰۰ متر شامل فضا‌های فنی، خدماتی، سالن مسافری، فضای اداری، بخش‌های کنترلی و سایر بخش‌ها است. البته یک نماز خانه به مساحت ۶۵۵ متر مربع با بهره‌گیری از هنر کاشی کاری همراه با آیات قرآنی و نورپردازی با هدف ایجاد فضای روحانی ساخته شده است که هماهنگی چشم‌گیری با سالن اصلی دارد.

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

√ کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
√ آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد